شروع کار با اهداف و نتایج کلیدی (OKRها)، یک راهکار مدیریتی محبوب برای هدف گذاری است که می تواند همکاری و همسویی را در سازمان تقویت و اولویت ها را روشن کند و کارمندان را توانمند سازند تا بهترین عملکرد خودشان را داشته باشند.
OKR مخفف Objective & Key Results و به معنای اهداف و نتایج کلیدی است. گزینه های متعددی برای انتخاب چارچوب تعیین هدف پیش روی شماست، اما OKRها قوی ترین آنها هستند. OKR در واقع راهکاری برای تنظیم و پیگیری اهداف و نتایج آن ها به شیوه ای متمرکز، ساختاریافته و شفاف می باشد که توسط بزرگترین سازمان های دنیا مانند گوگل و لینکدین بکار گرفته می شود.
اهداف (Objectives) توصیف کیفی چند هدف استراتژیک بلندمدت هستند که عموما به صورت بلندپروازانه (و البته قابل اجرا) در نظر گرفته می شوند تا رسیدن به آنها به راحتی میسر نشود. در این روش پیشرفت مهمتر از به کمال رسیدن است و چنانچه به راحتی به اهداف تعیین شده برسید مشخص می شود که اهداف شما به درستی تنظیم نشده اند. در جلسه دوم راهکارهای صحیح در انتخاب اهداف را می آموزید.
نتایج کلیدی (Key Result) سنجش های کمی برای ارزیابی دستیابی به اهداف هستند. هر هدف بین ۳ تا ۵ نتیجه کلیدی دارد که باید قابل دستیابی و قابل سنجش باشد. اشتباه رایج در انتخاب نتایج کلیدی، در نظر گرفتن شرح وظایف روزانه به عنوان KR است. مهمترین ویژگی نتایج کلیدی قابل اندازه گیری بودن آنهاست.
حال با استفاده از امتیازدهی به هر OKR میتوان میزان رسیدن به هدف را در بازه های مشخص مانند ۳ماهه، ۶ ماهه و یک ساله در نظر گرفت.
مزایای استفاده از OKR در سازمان ها
- همسو شدن تمام واحدهای یک سازمان برای اهداف کلان سازمان
- حفظ چشم انداز و اهداف کلان در ذهن کارکنان و شفاف سازی انتظارات
- ایجاد شاخص برای اندازه گیری پیشرفت سازمان و واکنش مناسب در صورت وجود خطر یا دور شدن از اهداف
- متمرکز شدن بر اهداف و افزایش قدرت اولویت بندی کارکنان در تمام سطوح
مدرس دوره، جسی ویترز در ابتدا مفاهیم OKR را به صورت مفهومی توضیح می دهد سپس نحوه طراحی OKR برای گروه ها و نحوه ی اجرای فریمورک در یک سازمان را بررسی می کند. در این دوره همچنین در مورد نحوه ی مدیریت OKRها در طول سال، اندازه گیری نتایج و ایجاد فرهنگ پاسخگویی و مسئولیت پذیری بحث می شود.
آنچه در این دوره می آموزید:
- اصول OKR، راهکار صحیح برای انتخاب اهداف، نتایج کلیدی و نحوه امتیازدهی
- طراحی OKRها به شیوه ی اصولی و صحیح
- نوشتن یک OKR
- OKRها برای گروه ها
- فرایند طراحی OKR برای یک گروه
- مدیریت و پیگیری OKRها
- اجرای OKRها در سراسر سازمان
- سنجش موفقیت اجرای OKR